Gezondheid

Eindelijk snel afvallen in slechts 3 stappen

afvallen

Afvallen is voor veel mensen heel moeizaam. En daar zijn zwaarwegende redenen voor. De belangrijkste redenen zijn dat diëten maakt dat u zich hongerig of ontevreden gaat voelen. Er is een eenvoudige manier om snel veel gewicht te verliezen. Echter, niet alle diëten hebben dit effect. Koolhydraatarme diëten zijn effectief om af te vallen en kunnen gemakkelijker worden aangehouden dan andere diëten. Hier is een strategie voor gewichtsverlies met een koolhydraatarm dieet: Een 3-stappenplan dat er als volgt uitziet:
1. Verminder de inname van koolhydraten
2. Eet eiwitten, vetten en groenten
3. Driemaal per week fitnessen

Neem minder koolhydraten in en stimuleer het afvallen.

Het belangrijkste is om matig te zijn met suikers en zetmeel of koolhydraten.
Wanneer u dat doet, daalt uw hongerniveau en eet u over het algemeen aanzienlijk minder calorieën.
In plaats van koolhydraten te verbranden voor energie, begint uw lichaam nu opgeslagen vet te verbranden voor energie. Een ander voordeel van het snijden van koolhydraten is dat het de insulinespiegels verlaagt, waardoor de nieren overtollig natrium en water verliezen. Dit vermindert een opgeblazen gevoel en onnodig watergewicht.
Volgens sommige diëtisten is het niet ongebruikelijk om in de eerste week van het eten op deze manier tot 4,5 kg of meer af te vallen. Dit gewichtsverlies omvat zowel lichaamsvet als watergewicht.
Een studie bij gezonde vrouwen met obesitas meldde dat een dieet met een zeer laag koolhydraatgehalte effectiever was dan een vetarm dieet voor gewichtsverlies op korte termijn. Onderzoek wijst uit dat een koolhydraatarm dieet de eetlust kan verminderen, wat ertoe kan leiden dat u minder calorieën eet zonder erover na te denken of honger te hebben. Simpel gezegd, het verminderen van koolhydraten kan leiden tot snel en gemakkelijk gewichtsverlies.

Hoofdlijn
Het verwijderen van suikers en zetmeel of koolhydraten uit uw dieet kan uw eetlust verminderen, uw insulinegehalte verlagen en laat u afvallen zonder honger te lijden.

Help uw lichaam afvallen door het eten van eiwitten, vetten en groenten.

Elk van uw maaltijden moet een eiwitbron, vetbron en koolhydraatarme groenten bevatten. Probeer in het algemeen twee tot drie maaltijden per dag te eten. Als u ‘s middags honger heeft, voeg dan een vierde
maaltijd toe. Als u uw maaltijden op deze manier samenstelt, zou uw koolhydraatconsumptie moeten worden verlaagd tot ongeveer 20-50 gram per dag. U hoeft niet verlegen te zitten om recepten. Klik hier om recepten te vinden die u het leven gemakkelijk maken.

Eiwitten
Veel eiwitten eten is een essentieel onderdeel van dit plan. Er zijn aanwijzingen dat het eten van veel eiwitten het calorieverbruik met 80 tot 100 calorieën per dag kan verhogen. Eiwitrijke diëten kunnen ook het hunkeren naar en obsessieve gedachten over voedsel met 60% verminderen, de wens om ‘s avonds laat te snacken met de helft verminderen en u een vol gevoel geven. In één onderzoek aten mensen met een hoger eiwitdieet 441 minder calorieën per dag. Als het gaat om afvallen, is eiwit een cruciale voedingsstof om over na te denken.

Gezonde eiwitbronnen zijn onder meer:
Vlees: rundvlees, kip, varkensvlees en lamsvlees
Vis en zeevruchten: zalm, forel en garnalen
Eieren: hele eieren met de dooier
Plantaardige eiwitten: bonen, peulvruchten, soja
Koolhydraatarme groenten: download hier de gratis pdf

Wees niet bang om uw bord te vullen met koolhydraatarme groenten. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en u kunt zeer grote hoeveelheden eten zonder meer dan 20–50 netto koolhydraten per dag te gebruiken.
Een dieet dat voornamelijk is gebaseerd op magere eiwitbronnen en groenten, bevat alle vezels, vitamines en mineralen die u nodig heeft om gezond te zijn.
Veel groenten bevatten weinig koolhydraten, waaronder:
broccoli, bloemkool, spinazie, tomaten, boerenkool, spruitjes, kool, snijbiet, sla, komkommer
Bekijk hier een volledige lijst met koolhydraatarme groenten.Wees niet terughoudend om vetten te eten. Proberen om tegelijkertijd koolhydraatarm en vetarm te zijn, kan het vasthouden aan het dieet erg moeilijk maken.
Bronnen van gezonde vetten zijn onder meer: olijfolie, kokosnootolie, avocado-olie, boter

Hoofdlijn
Stel elke maaltijd samen uit een eiwitbron, vetbron en koolhydraatarme groenten. Dit zal u over het algemeen in een koolhydraatbereik van 20-50 gram brengen en uw hongerniveaus aanzienlijk verlagen.

 

Advententie

3x per week fitnessen helpt om af te vallen.

U hoeft niet persé te sporten om af te vallen met dit plan, maar het heeft extra voordelen.
Door gewichten op te tillen, verbrandt u veel calorieën en voorkom u dat uw metabolisme vertraagt, wat een veel voorkomende bijwerking is van afvallen. Studies naar koolhydraatarme diëten tonen aan dat u wat spiermassa kunt ontwikkelen en tegelijkertijd aanzienlijke hoeveelheden lichaamsvet verliest.
Ga drie tot vier keer per week naar de sportschool om gewichten op te heffen.
Als u nieuw bent in de sportschool, vraag dan een trainer om advies.
Als gewichtheffen geen optie voor u is, kunt u volstaan het om wat cardio training te doen, zoals wandelen, joggen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Zowel cardio als gewichtheffen kunnen helpen bij het afvallen.

Hoofdlijn
Weerstandstraining, zoals gewichtheffen, is misschien de beste optie. Als dat niet mogelijk is, zijn cardiotraining ook effectief.

U zult een mooi effect zien van uw inspanning:

  1. uw eetlust vermindert aanzienlijk
  2. uw gewicht gaat snel omlaag
  3. verbetering van uw metabole gezondheid

Bron: https://www.healthline.com/nutrition/how-to-lose-weight-as-fast-as-possible#The-bottom-line. Written by Kris Gunnars, BSc on March 5, 2020 — Medically reviewed by Atli Arnarson BSc, PhD